Uglesett på Radøy

På uglejakt til Radøy med Svein Rune. Vi hadde fått tips av Truls at det var et par haukugler ved Birkeland. Omtrent samme sted som vi har sett haukugle flere ganger tidligere i år.

Vi fant en, som satt fint i toppen av en gran like ved veien. Bra lysforhold gjorde at vi fikk knipset noen bra bilder. Plutselig stupte uglen ned mot marken og ut av synet pga en liten haug mellom oss og marken. Vi antok den gikk etter en mus, men synes det var rart vi ikke så den igjen. Normalt pleier de gjerne å komme tilbake til samme treet de stuper fra. Da så vi en hønsehauk som svevde over. Antar det kanskje var denne uglen hadde gjemt seg for? Antagelsen ble forsterket når vi fant uglen igjen. Da satt den nemlig bra skjult, men fremdeles i samme treet.

Senere dro vi litt videre og traff på Kjetil og Jan Helge, som var ute i samme ærend som oss, nemlig å få se jaktende jordugle. Etter en stunds venting dukket den opp, men det ble bare et kort møte før den satt seg godt til rette i et tre på en liten øy et stykke unna.